door | 13 maart 2019 | T-Box.online

Gerald van Weel is een van de twee directeuren van Urban Arrow. Hij vertelt: “Als vader bracht ik mijn jonge kinderen met een bakfiets naar hun sportclub en de muziekles. Dat was vermoeiend trappen. Het zweet stond op mijn rug. Samen met zakenpartner en mede-eigenaar Jorrit Kreek bedachten we een model voor een nieuwe elektrische bakfiets. Het vervoer van mijn kids moest voortaan fluitend kunnen gebeuren.”

Jongensdroom

“Vanaf dit eerste ontwerp in 2010 groeit Urban Arrow uit tot een bedrijf met 35 personeelsleden”, vertelt Gerald. “Het lijkt op een mooi verhaal uit een boekje. We leveren inmiddels aan vijftien landen. Wij bouwen aan het stedelijk voertuig van de toekomst en bieden hulp voor de vastgelopen wegen in wereldsteden.”

“Waar er met de auto geen doorkomen meer aan is, zorgt onze elektrische bakfiets voor een oplossing. Niet alleen kinderen worden vervoerd. Ook pakketdiensten, maaltijdbezorgers en monteurs gebruiken onze elektrische bakfiets.”

Problemen met gegevensuitwisseling

Gerald van Weel vertelt over de verdere ontwikkeling: “Urban Arrow ging samenwerken met een producent voor de fabricage van fietsen. Ook werd een logistiek dienstverlener gevonden voor opslag en vervoer van fietsen en fietsonderdelen. Het probleem is dat ieder bedrijf een eigen IT-pakket gebruikt. Het is moeilijk om onderling gegevens uit te wisselen. Dat is wel essentieel om controle en overzicht te houden.”

“Gelukkig vonden we in het App Center van Exact een passende oplossing. T-Box levert als enige de mogelijkheid om data van Exact Online op een prettige manier te koppelen met samenwerkende bedrijven.”

T-Box als interface en voor controle

“Bij Urban Arrow willen we dagelijks kunnen controleren of onze gegevens kloppen met de samenwerkende partners”, vertelt Gerald verder. “De verschillen worden dan heel snel duidelijk of we kunnen zien dat alles werkt volgens plan.”

T-Box laat de verschillende systemen met elkaar communiceren en kan ze onderling vergelijken. Maar het gaat nog verder. Van elke fiets kan ik het framenummer, de accu, de motor en de sleutel identificeren. Ik kan dit op de factuur laten afdrukken. Alle gedetailleerde informatie kan ik ook achteraf terugvinden, als er bijvoorbeeld sprake is van een mankement. Met T-Box kan ik orderlijsten samenstellen en onze voorraad controleren.”

“In de zakenwereld is er steeds meer sprake van samenwerkende bedrijven. Dan is T-Box een unieke oplossing van Acconet, waarmee je echt heel veel kunt.”

T-Box levert als enige de mogelijkheid om data van Exact Online te koppelen met samenwerkende bedrijven.
Gerald van Weel

Mededirecteur , Urban Arrow

Gerelateerde Verhalen

Pin It on Pinterest

Share This