door | 19 maart 2019 | T-Box.online

Ze kwamen sterker uit de crisis. Waar andere aanbieders wankelden, bedacht Orange Office een nieuw concept voor de productie, opslag en verkoop van kantoormeubelen. De groothandel moest professioneler. Daarom ging men op zoek naar de beste fabrikanten van kwaliteitsproducten. Het aanbod werd breder. Veel meubels op voorraad voor een snelle levertijd. Orange Office wilde de kwaliteit in eigen hand houden door het zelf organiseren van de expeditie. Eigenaar David van Dooren kijkt tevreden terug op ontwikkelingen van zijn bedrijf.

Kantoormeubelland en groothandel

“Met Kantoormeubelland leveren we al vijfentwintig jaar rechtstreeks aan het midden en kleinbedrijf”, vertelt David. “Vijf jaar geleden richtten we onze tweede bedrijfspoot op. Orange Office is de groothandel voor een complete kantoorinrichting met een dealernetwerk door heel Europa. Ons nieuwe pand in Best bestaat uit een groot voorraadmagazijn, een kantoor en showroom. De hele expeditie, het vervoer, de montage en het eventuele onderhoud hebben we in eigen hand. Hierdoor kunnen we snel leveren en de beste kwaliteit voor onze klanten garanderen.” 

David van Dooren is blij met de gemaakte keuzes: “We hebben nu het hele logistieke proces zelf in de hand. Vanaf de binnenkomst van containers tot het vervoer naar onze klanten. De voorraad staat nu bij ons. Het vervoer van meubelen is specialistisch werk door de vele losse onderdelen. Dit dient zorgvuldig te gebeuren. Met onze eigen vrachtauto’s kunnen we dat garanderen. Bij al deze activiteiten speelt automatisering een belangrijke rol.”

Automatisering van logistieke processen

“We gebruiken Exact Online voor het registreren en organiseren van onze bedrijfsprocessen”, vertelt David verder. “Helaas zijn met dat pakket geen individuele aanpassingen mogelijk. Zo konden we bijvoorbeeld bij een samengesteld product niet direct de voorraad checken van de verschillende onderdelen.  Maar als een order binnenkomt willen we weten hoeveel artikelen direct kunnen worden geleverd. Gelukkig hoorden we van T-Portal. Hiermee kan een koppeling gemaakt worden tussen het hoofdproduct en de codes van losse onderdelen.”

“Met T-Box van Acconet zijn we nu een planningssysteem aan het testen. Een verkooporder wordt gekoppeld aan een vrachtauto, een bepaalde chauffeur en bijrijder, een bezorgdag en een route. Het systeem rekent automatisch uit hoeveel er in de vrachtauto past en wat het totaalgewicht wordt. De bestelde producten krijgen, afhankelijk van de gekozen route, een plaats in de vrachtauto. Dit zijn allemaal best ingewikkelde processen waarbij nogal eens wat misgaat. T-Box kan ons helpen om dit snel en efficiënt voor elkaar te krijgen.”

Met T-Portal kunnen we direct zien wat we aan samengestelde artikelen kunnen leveren. Zo kunnen we onze klanten snel en adequaat van dienst zijn.
David van Dooren

eigenaar, Orange Office

Gerelateerde Verhalen

Pin It on Pinterest

Share This