door | 21 maart 2019 | T-Box.online

Het bedrijf Safelines uit Rosmalen is in Nederland de grootste speler op het gebied van spoorwegveiligheid. Roel van der Aa werkt hier als implementatie coördinator. “Denk maar aan het repareren van een autosnelweg”, verduidelijkt Roel de werkzaamheden van Safelines. “Dan worden er matrixborden, drempelstrips en pijlauto’s gebruikt om arbeiders een veilige werkplek te garanderen. Wij doen hetzelfde, maar dan bij de spoorweg.”

Safelines en werkplekbeveiliging

“We zijn bijvoorbeeld ingezet bij de aanleg van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn”, vertelt Roel verder.  “Erkende aannemers worden door ProRail geselecteerd om de klus te klaren. Wij zijn verantwoordelijk voor het creëren van veilige werkomstandigheden. We stellen hiervoor plannen op, leveren personeel en plaatsen werkplekbeveiligingsmiddelen zoals kortsluitlanzen, hekwerk en borden. Met kortsluitlanzen, die geplaatst worden in een railsectie, simuleren we een treinbezetting. Hierdoor kunnen er op het werkspoor geen treinen meer rijden. Daarnaast kunnen we de bovenleiding aarden, zodat elektrocutiegevaar verdwijnt. We zorgen dat de treinenloop verder wel gewoon door kan gaan.”

Op zoek naar maatwerk

“We hebben 55 man in eigen dienst, naast een flexibele schil die we in kunnen zetten. Elk nieuw project vraagt om een specifiek planningssysteem. Er is geen softwarepakket dat we hiervoor konden gebruiken. Ook Exact biedt hiervoor te weinig mogelijkheden. We werden doorverwezen naar T-Box van Acconet. Daarmee hebben we onze problemen op kunnen lossen. We hebben maatwerk gezocht en gevonden.”

Wat T-Portal voor ons doet

“Voorheen kwam een aanvraag voor een beveiligingsproject binnen. Onze planner verwerkte die tot een aanvraag en een afroeporder. De administratie maakte hiermee dan weer werkbonnen, inkoopbonnen en facturen. Met T-Portal (een product van T-Box) komt een aanvraag nu rechtstreeks in ons plansysteem. We kunnen dan vervolgens de juiste mensen op de juiste plaats zetten. T-Portal pakt vervolgens alle uren op en verwerkt die automatisch in Exact. Van hieruit worden dan weer inkooporders en facturen gemaakt. T-Box maakt de planning eenvoudiger. Het scheelt ons tijd en de foutenmarges gaan eruit. We hebben nu een plansysteem dat helemaal naar onze wensen is ingericht.”  

We beschikken nu over een softwarepakket dat helemaal voldoet aan de eisen van ons planningssysteem. Dat scheelt ons veel tijd en de foutenmarges zijn er uitgehaald.
Roel van der Aa

Implementatie coördinator, Safelines

Gerelateerde Verhalen

Pin It on Pinterest

Share This